MILESTONES

Mibral kroz vrijeme

Firma je prvobitno osnovana 1977. godine kao zanatska radnja, da bi 1989. godine bila transformisana u preduzeće u privatnoj svojini, odnosno u februaru 1997. godine preregistrovana u d.j.l. “MIBRAL”, a početkom 2001. godine u d.o.o. “MIBRAL”.

2021.

Mibral danas

2021. godine Mibral uvodi organizacijske promjene uz metode i alate Adizes Instituta koje su bazirane na teoriji životnih ciklusa preduzeća. Stvaranju promjena prethodila je jasno definisana misija i vizija, koja je dodatno ojačala naše vrijednosti i ciljeve, te bila osnov za jasno postavljene odgovornosti i ovlaštenja. Podsticanje rasta i razvoja firme od kritičkog je značaja za kretanje prema našem budućem uspjehu.

2020.

Dugogodišnja tradicija i iskustvo

2020. Spojem dugogodišnje tradicije i iskustva sa modernim načinom poslovanja nastavljamo sa poboljšanjima i novim izazovima koji će nam omogućiti stvaranje još boljih rezultata i uspješnijih poslovnih partnerstva.

2017.

40 godina rada i postojanja

2017. proslavljamo 40 godina rada i ostvarenih rezultata. Ponosni smo na svoj tim i stečeno iskustvo na velikom broju uspješno završenih projekata iz oblasti hidro- i nisko gradnje. Uzajamnim povjerenjem i profesionalnim odnosom izgradili smo dugogodišnja partnerstva sa našim kupcima, dobavljačima, saradnicima i lokalnim zajednicama..

2014.

Uvođenje ISO 9001 standarda

2014. uvodimo nova poboljšanja poslovanja i ISO 9001 standard za menadžment kvaliteta. Cilj uvođenja ISO standarda je postizanje trajnog poboljšanja, mjereno zadovoljstvom kupca.

2012.

Reorganizacija kompanije

2012. godine Mibral sprovodi reorganizaciju firme sa fokusom na organizaciju rada i efikasnost poslovnih procesa. Upravljanje znanjem i poslovnim procesima dovodi se do značajnih organizacijskih koristi i omogućava brže, fleksibilnije i proaktivnije poslovanje.

2009.

FIDIC međunarodni standard

2009. Spremni za nove izazove, realizujemo prvi kapitalni ugovor prema FIDIC-ovom međunarodnom standardu. Uspješna i učinkovita realizacija projekata stvara pozitivnu i perspektivnu klimu za daljnji rast u cjelini.

2007.

30 godina rada i postojanja

2007. obilježavamo 30 godina rada i postojanja, stečenog ogromnog iskustva kroz realizaciju velikog broja projekata. Zahvalni smo našem stručnom i proaktivnom timu, svim partnerima i saradnicima koji su nam pomogli na dosadašnjem putu razvoja i ostvarenju uspijeha.

2001.

Mibral historija 2001
Preregistracija u Društvo Ograničene Odgovornosti (d.o.o)

2001. godine prelaskom na Društvo Ograničene Odgovornosti (d.o.o.), firma MIBRAL postaje prepoznatljiva po kontinuitetu poslovanja i kvalitetu pružene usluge zahtjevnijih projekata.

1997.

Preregistracija u Društvo Jednog Lica (d.j.l.)

1997. godine, nakon 20 godina postojanja, stečenim iskustvom i i konstantnim rastom, već treći put bilježimo preregistraciju u Društvo jednog lica (d.j.l.).

1989.

Transformacija u Preduzeće u privatnoj svojini

1989. godine nakon dugogodišnjeg rasta i razvoja Zanatska radnja prelazi u Preduzeće u privatnoj svojini. Novi oblik organizacije, reference izvedenih radova i broj zaposlenih oblikuje Mibral u prepoznatljivo preduzeće iz oblasti hidro i niskogradnje.

1977.

Osnovana zanatska radnja Milan Bralović

Naša priča počinje 1977. godine osnivanjem zanatske radnje „Milan Bralović“. Prihvatanjem izazova koji je nosilo tadašnje vrijeme i sistem rada, Milan Bralović zajedno sa 3 svoja uposlenika kreće u svijet preduzetništva.