Park Ilidža vanjsko uređenje

Stvaramo nove obrise Ilidže

U današnjem dinamičnom svijetu, gdje gradovi postaju epicentri života i aktivnosti, vanjsko uređenje postaje ključna komponenta u oblikovanju lokalnih zajednica i kreiranju raznovrsnih sadržaja, kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste.

Iz bogate referenc liste koja se odnosi na vanjsko uređenje, izdvajamo dva projekta koji su uljepšali obrise općine Ilidža, mjesta koje unazad nekoliko godina slovi za jedno od najužurbanijih i turistički popularnih odredišta u Bosni i Hercegovini.

Stvaranje identiteta lokalne zajednice

Uređeni trgovi i parkovi predstavljaju ogledalo duše lokalne zajednice, to su središnja mjesta gdje se odvija društveni život. Estetski privlačni parkovi stvaraju pozitivan dojam i pomažu u izgradnji identiteta zajednice.

Izdvajamo projekat: POPLOČANJE SPOMEN PARK KOSTURNICA ILIDŽA – Nabavka i ugradnja popločanja na lokaciji općine Ilidža

Park Kosturnica Ilidža

Pored ogromne kvadrature popločanja, ovaj projekat je specifičan po željenom finalnom dizajnu, koji iziskuje veći broj stručne angažovane radne snage, koja je u roku izvela projekat prema strogim zahtjevima i dizajna i kvalitete izvedenih radova.

Rezultat projekta je mjesto koje otvara novu dimenziju ovog parka i već je postalo omiljeno okupljalište lokalnog stanovništva.

Investor: JP Ilidža

Poticanje lokalne ekonomije

Vanjsko uređenje ima značajan utjecaj na lokalnu ekonomiju. Uređeni trgovi postaju privlačna odredišta za posjetitelje, što potiče razvoj malih poduzetnika i trgovina. Osim toga, kulturni događaji na javnim prostorima mogu privući turiste i potaknuti potrošnju. Sve to zajedno doprinosi rastu lokalne ekonomije, stvarajući održivu zajednicu koja se razvija zajedno s vanjskim uređenjem.

Nastavno tome, izdvajamo projekat: TRGOVI ILIDŽA – Izvođenje radova na uređenju i opremanju površine javne namjene (pješačka zona), trg Sabita Hadžića i Školski trg sa međusobnom vezom u ulici Mala aleja – Ilidža centar

Trg Ilidža
Trg Ilidža

Radovi su uključivali: iskope, nasipe, ugradnju oborinskog kolektora za odvodnju vode sa popločanih površina, izradu parapetnih zidova za zelene površine, popločanje, nabavku i ugradnju mobilijara (klupe, kante za smeće i žardinjere), postavku moderne ulične LED rasvjete, izradu statue “I love Ilidža”, postavku potopnog i fiksnih stubića, te sadnju 11 stabala.

Rezultat ovog projekta je jedan od najvećih i najživopisnijih gradskih trgova u Kantonu Sarajevo, koji je izgrađen prema specifičnim zahtjevima kako stanovništva, tako i poslovnih subjekata i škola koji ga okružuju.

Strogo je vođena pažnja o nesmetanom pješačkom saobraćaju, obezbjeđenju gradilišta, kao i o opštoj sigurnosti prolaznika.

Investitor: Općina Ilidža

Nadzor: Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo

Mibral, kao društveno odgovorna kompanija, prilikom izvođenja ma kako obimnih i zahtjevnih projekata, uvijek vodi računa o bezbjednosti kako uposlenika, tako i ljudi, stvari i objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini gradilišta. Zahvaljujući ovoj posvećenosti život i rad u blizini gradilišta se odvija u maksimalnom obimu koliko je to moguće.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn