Rekonstrukcija objekta Tulipan

Novi sjaj staroj ljepotici

Naziv projekta: Rekonstrukcija poslovnog objekta Tulipan

Poslovna zona u Hrasnici, u nekadašnjem poslovnom kompleksu Famosa, postaje zaista industrijski centar sa sjedištima brojnih kompanija. Kompleks koji obiluje brojnim halama koje su godinama stajale neiskorištene i zapuštene, prepoznat je od strane brojnih poduzetnika kao neiskorišten potencijal i mjesto budućih sjedišta kompanija, skladišta, proizvodnih pogona.

Jedan od takvih slučajeva je i poslovna zgrada nazvana “Tulipan”, po nazivu investitora, koja je nakon provedene obimne rekonstrukcije pokazala svoju istinsku ljepotu i poslovni potencijal, te opravdala početnu investiciju.

Zatečeno stanje
Opis projekta

Imajući u vidu da je početak radova na predmetnom objektu ugovoren za zimski period, kompanija Mibral kao glavni izvođač radova se susreće sa izazovom u smislu trke s vremenom i vremenskim uslovima, jer je planirana rekonstrukcija objekta uključivala:

  • Rušenje pregradnih gips-kartonskih zidova, kupatila, uz potpuni redizajn unutrašnjosti, prema potrebama novog vlasnika i namjene objekta
  • Rekontrukciju krova bočne hale
  • Zidanje portala i postavljanje nove stolarije
  • Unutrašnje radove – moleraj, sanacija betonskih i unutrašnjih podova, rekonstrukcija betonskih stepenica
  • Vodoinstalacije i postavljanje sanitarnih elemenata u kancelarijskim prostorima
  • Rekonstrukciju dostrajalih plafona, uz postavljanje vodootpornih gips-kartonskih ploča
  • Ugradnju inox ograde i rukohvata u kancelarijskom prostoru
  • Ugradnju termoizolacije i izradu završne fasade u kombinaciji dvije boje
  • Vanjsko uređenje u smislu postavljanja ivičnjaka, popločavanje prilaza i ozelenjavanje zelene površine unutar ivičnjaka
Izvedeno stanje
Partnerski odnos sa investitorom

Tokom realizacije već dogovorenih radova, prateći dogovoreni obim, budžet i vremenske okvire, radili smo na uspostavi i izgradnji partnerskog odnosa sa investitorom. Cijeneći našu ekspertizu, te težnju da napravimo objekat koji će dugi niz godina služiti svojoj svrsi, investitor je uobzirio sve savjete i sugestije vezane za dodatne radove koji su obuhvatali rekonstrukciju krova glavne hale.

Cijeneći takav odnos i uzajamno poštivanje, zajedno smo došli do rekonstruisanog objekta za koji predviđamo da će opravdati investiciju i biti funkcionalan duži vremenski period.

Izvedeno stanje
Društveno odgovorna gradnja

Opredjeljenost kompanije Mibral je da svakim svojim projektom podstiče društveno odgovornu gradnju u smislu prenamjene postojećih objekata, uz odgovarajući obim rekonstrukcije. Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo da participiramo u rekonstrukciji postojećeg objekta, kojeg je poprilično načeo zub vremena. Uz naš stručni tim, te konsultacije tokom radova, data je nova funkcionalnost i trajnost, vodeći računa o korištenjima savremenih materijala i opreme.

46 godina s ponosom gradimo!

Investitor: Tulipan doo

Izvođač radova: Mibral doo

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn