Mjesta sretnog odrastanja – Dječiji parkovi Sarajeva

Izgradnja dječijih igrališta nije samo investicija u sadašnjost, već i u budućnost zajednice. Stvaranje sigurnih, poticajnih i inkluzivnih prostora za igru doprinose zdravom fizičkom i mentalnom razvoju djece, poboljšava socijalnu koheziju u zajednici i obogaćuje kvalitetu života svih stanovnika. Ova igrališta postaju srce naselja, gradeći most između generacija i ostavljajući neizbrisiv trag u sjećanjima svih koji su uživali u njima.

Dječiji parkovi Sarajeva
Mibral kao inovativan partner za projekte vanjskih uređenja

S ponosom možemo reći da smo realizirali desetke dječijih igrališta, sportskih terena i centara i time doprinjeli zdravom i sigurnom odrastanju naše djece.

Iz bogate referenc liste izdvajamo projekat Izvođenje radova na rekonstrukciji i izgradnji dječijih igrališta na području općine Novi Grad Sarajevo.

Projektom je obuhvaćeno 11 igrališta, na 11 različitih lokacija, u raznim fazama i oblicima nabavke i izvođenja radova, a uključivao je građevinsko-zanatske radove, kao i nabavku i ugradnju mobilijara.

Prema orjentacionim podacima općina Novi Grad broji cca 130.000 stanovnika, ima najveći postotak populacije mlađe od 14 godina, te će ova mjesta okupljanja, rekreacije i zabave za najmlađe stanovnike dati značajan doprinos zdravom i ispunjenom odrastanju.

Idejna rješenja dječijih igrališta su osmišljenja u saradnji sa investitorom i projektantom, prema modernim projektnim rješenjima za ove vrste objekata. Posebna pažnja je posvećena na sigurnost korištenja pri razvoju fizičko motoričkih sposobnosti najmlađe populacije.

Mibral prednjači po kvalitetni izvedenih radova, kao i pružanju garanacije za izvedene radove, što će zasigurno doprinjeti ugodnom i sigurnom korištenju budućih generacija. Dugogodišnja referenc lista vezana za izgradnju saobraćajnica, vanjskih uređenja i sportsko-rekrerativnih centara nas stavlja među liderske pozicije izvođača ovih specifičnih radova. Raduje nas prilika da obogatimo brojne kvartove i sportska igrališta.

46 godina s ponosom gradimo!

Izvođač radova: Mibral doo

Investitor: Općina Novi Grad Sarajevo

Nadzor: CPK doo Banjaluka

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn