Mibral

Mibral u sarajevskim mahalama

Naziv projekta: Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ulici Amira Muharemovića

Kao i mnoštvo drugih sarajevskih naselja, mahala, tako i naselje poznato pod imenom Aneks, obiluje mnoštvom dugih, uskih i strmih ulica, koje su za izvođenje građevinskih i instalacijskih radova više nego zahtjevne i komplikovane. Takva je i ulica Amira Muhamerovića, u kojoj smo angažovani na poslovima izgradnje separatne kanalizacione mreže.

Ulica Amira Muharemovića
Opis projekta

Radovi se izvode na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacione mreže u dužini cca 320m.

Projekat je izrazito specifičan zbog značajnog uzdužnog nagiba od cca 21%, guste naseljenosti, te uže saobraćajnice koja se kreće od 3 do 3,5m.

Ulica Amira Muharemovića je gusto naseljena, uska i strma, što dodatno otežava radove i upotrebu mehanizacije. Ovi izazovi su uspješno prevaziđeni dobrom organizacijom, saradnjom sa stanovništvom, te upotrebom specifične mehanizacije. Pored svega navedenog, od presudnog značaja za uspješnu realizaciju je dugogodišnje iskustvo kompanije Mibral na ovakivm i sličnim zahtjevnim infrastrukturnim projektima.

Fekalna i oborinska kanalizacija je izvedena sa betonskim revizionim oknima i poliuesterskim cijevima (GRP).

Akcenat na zaštiti na radu

Prilikom izvođenja radova vršeno je osiguranje rova sa sistemom podgrade, a sve u cilju zaštite izvođača radova, kao i podzemnih instalacija koje se nalaze u trupu saobraćajnice.

Investitor: Općina Novi Grad

Nadzor: Panacon doo

Izvođač radova: Mibral doo

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn