Šetnica Dobrinja

Laganim korakom šetnicama Dobrinje

Dobrinja u posljednih nekoliko godina doživljava pravi urbanistički procvat i svrstava se među omiljena mjesta stanovanja u kantonu Sarajevo. Zahvaljujući opredjeljenosti općinskih struktura da obogate gradske sadržaje koje će stanovnicima dati poseban spoj prirodnog i urbanog životnog ambijenta, nastaje potreba za rekonstrukcijom i izgradnjom moderne šetnice.

Šetnica Dobrinja
Povećanje kvaliteta života

Uređeni prostori ne samo da estetski poboljšavaju okoliš, već i doprinose općoj kvaliteti života građana. Sigurni i dobro osvijetljeni trgovi i šetnice pružaju osjećaj zajedništva i sigurnosti. Djeca se mogu slobodno i sigurno igrati, porodice šetati, a stariji građani uživati u društvu. Ovakva sredina potiče socijalnu koheziju i jača veze između generacija.

Šetnice nisu samo ploče za hodanje, one predstavljaju vitalni dio naših naselja gdje se ljudi opuštaju i povezuju s prirodom.

Opis projekta

Radovi na šetnici u naselju Dobrinja su uključivali:

Iskope, nasipe, postavljanje betonskih ivičnjaka, ugradnju betonskih ploča, ugradnju ulične rasvjete sa svim ostalim pratećim radovima. Rezultat ovog projekta je prelijepa šetnica ukupne površine 2200 m2, zajedno sa implementacijom moderne ulične LED rasvjete I postavkom modernog mobilijara (klupe i kante za smeće).

Uz izgradnju gradskog bazena, šetnica daje poseban urbani i moderni štih ovog naselja. Zajedno kreiramo ljepše obrise grada, uz kreiranje oaze mira u urbanom okruženju.

Šetnica Dobrinja

46 godina s ponosom gradimo!

Izvođač radova: Mibral doo

Investitor: Općina Novi Grad Sarajevo

Nadzor: CPK doo Banjaluka

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn