rezervoar krivoglavci

Infrastrukturni projekti koji mijenjaju život lokalnog stanovništva

U toku su radovi na izgradnji dva vodovodna rezervoara koji će omogućiti redovno vodosnabdijevanje gornjih zona naselja Krivoglavci i Svrake u općini Vogošća.

Objekat “Rezervoar Krivoglavci I” je specifičan po svojoj gradnji jer se izgrađuje na teško pristupnoj mikrolokaciji kojoj se pristupa šumskim makadamskim putem, na nadmorskoj visini od 577.5m. Zahvaljujući specifičnoj mehanizaciji i osposobljenosti radne snage, realizacija je neupitna, po dogovorenim dinamičkim planovima.

Zbog specifičnosti veće nadmorske visine u odnosu na postojeće rezervoare, veći broj domaćinstava je bio bez mogućnosti korištenja gradskog cjevovoda.

Po završetku ovog projekta sva domaćinstva u naseljima Krivoglavci I, Krivoglavci II i Svrake biće priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

Kroz nekoliko decenija svog postojanja kompanija Mibral je realizirala nebrojeno infrastrukturalnih projekata koji su unaprijedili i olakšali životni i radni ambijent lokalnog stanovništva.

Opis projekta:

Dvije vodne komore kapaciteta 2×200 m3 sa zatvaračkom komorom Krivoglavci i I Svrake, zapremine 400 metara kubnih, koji se nalazi na nadmorskoj visini 577.5m

Dvije vodne komore kapaciteta 2×100 m3 sa zatvaračkom komorom Krivoglavci II, zapremine 200 metara kubnih, koji se nalazi na nadmorskoj visini 589.3m

46 godina s ponosom gradimo!

Izvođač radova: Mibral doo

Investitor: Općina Vogošća i KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo

Nadzor: Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn