Mibral

46 godina sa ponosom gradimo

Mibral doo, porodična kompanija sa dugom tradicijom i povjerenjem svojih klijenata, s ponosom je obilježila nevjerovatnih 46 godina postojanja.

Ovaj jubilej predstavlja značajan trenutak za Mibral, koji nije došao preko noći, već je rezultat predanosti, truda i zajedništva svih članova kompanije i to kroz generacije. Tokom 46 godina postojanja, prevaziđeni su brojni izazovi, ali menadžment nikada nije izgubio svoju viziju i strast prema inovacijama i kvaliteti.

“Naša kompanija, koja je počela kao mala porodična firma, davne 1977. godine, danas se ponosi svojim prepoznatljivim uslugama, za koje su neophodni stručna ekspertiza, specifična mehanizacija, te posvećenost svih uposlenih. Uspjeh naše kompanije može se pripisati predanosti naših uposlenica i uposlenika, te povjerenju klijenata i partnera koji su nas podržavali kroz sve ove godine. Naša porodična kompanija je uvijek težila najvišim standardima kvalitete i inovacije, to će i ostati naša glavna misija i ubuduće” riječi su Maje Bralović-Smith, direktorice kompanije Mibral doo.

Mibral tim

Tokom nekoliko desetljeća svog postojanja kompanija Mibral je svojom ekspertizom i profesionalnim odnosom prema svakom projektu, doprinjela unapređenju infrastrukture, poboljšanju uslova življenja i poslovanja na području cijele Bosne i Hercegovine. Od najznačajnijih projekata, koji ostaju kao zaostavština ovog sjajnog kolektiva, izdvajamo:

Vodovod i kanalizacija
  1. Izgradnja kišnog kolektora profila DN1200 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (Međunarodni aerodrom Sarajevo)
  2. Izgradnja vodovodnog sistema Visoko, 60 km cjevovoda sa pratećom infrastrukturom (JKP Visoko)
  3. Rekonstrukcije Sarajevskih cjevovoda na više lokaliteta (KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, EBRD)
Saobraćajnice i vanjska uređenja
  1. Rekonstrukcija ulica Ferhadija, Bravadžiluk i Sarači (Općina Stari Grad)
  2. Dječija igrališta u ulici Envera Šehovića (Općina Novo Sarajevo)
  3. Atletska staza na stadionu Vlajko Petrović, Pale (Grad Istočno Sarajevo)
Ostali značajni projekti:
  1. Regulacija rijeke Prače (Federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva)
  2. Sanacija klizišta Hakije Kulenovića (Zavod za izgradnju KS)
  3. Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Dolac Malta
Društveno odgovorno poslovanje

Mibral se također ponosi svojom društvenom odgovornošću, filantropskim radom i doprinosom zajednici. Kroz različite projekte i inicijative, kompanija je ulagala u lokalnu zajednicu i podržavala brojne humanitarne akcije. Kao potvrda tome, evidentna je i težnja da ostave svoj trag i kroz naredne generacije. Povodom ovog značajnog jubileja Mibral je podržao Srednju građevinsku školu u Sarajevu sa donacijom GPS stanice za potrebe praktične nastave, te omogućio učenicima sticanje praktičnih vještina neophodnih za tržište rada.

Budući planovi kompanije zasigurno idu u smjeru daljeg rasta i razvoja, inovacije ponude na poljima hidrogradnje, niskogradnje i visokogradnje, potvrđujući svoju lidersku poziciju u domenu specifičnih građevinskih radova.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn